Naturlig hårinpackning!

Det finns massor av hårinpackningar man kan göra hemma som kan vara minst lika bra som färdigköpta inpackningar. Jag ger tips på en inpackning och appliceringsteknik :)

Inpackning av råvaror (Vad jag har läst använder sig många av denna och den har fått riktigt bra kritik):
* 1 del av ditt favorit-balsam (fuktgivande).
* 1/4 del honung.
* 1/4 del aloe vera gel.

Blanda till så mycket som krävs för en applicering i en bytta, ställ in i micron på låg värme i max 10 sekunder så det blir uppvärmt och rör om. Applicera på fuktigt hår (även torrt går bra) och låt sitta så länge som möjligt, gärna 1-2 timmar. Skölj sedan ur. Bäst resultat blir det med ett balsam utan silikoner och med mycket fuktgivande ämnen.


Appliceringstips för alla inpackningar:
Alternativ 1: Ta på en plasthätta/badmössa och vira sedan en handduk runt huvudet för att hålla värmen och undvika dropp.
Alternativ 2: Sätt upp håret i en knut med små miniplastklämmor eller hårnålar, trä en liten plastpåse över knuten och fäst med en hårsnodd. Linda sedan gärna en handduk runt eller låt det vara som det är om du inte tycker om att gå runt med en handduk på huvudet - jag brukar skippa handduken.

Oljor som är bra för håret:
Olivolja är jättebra för både hår och hud och är dessutom billigt och lätt att få tag i.  Jojobaolja är även det jättebra för både hud och hår. Det kan även ge lindring till hårbotten som är drabbad av mjäll, eksem eller psoriasis.

Kvällsinpackning:
Ta 1-2 droppar olivolja i handflatorna och dra händerna genom håret, koncentrera dig på topparna och de slitna delarna av håret. Gör detta i torrt hår, på kvällen och låt det verka över natten. Ta bara 1-2 droppar, inte mer, så blir håret inte oljigt. Detta hjälper verkligen torra toppar och kan göras hur ofta som helst.


Kommentarer
Postat av: Millah Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

Hej =) Allt bra?

Är du tävlingsintresserad?



Jag har iaf igång massa tävlingar & det kommer in nya hela tin.



Var gärna med & tävla =)

--> http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.html



Är du int intresserad så ber jag verkligen så hemskt mycket om ursäkt..



Ta hand om dig =) Kramar // Millah

2010-09-13 @ 10:56:03
URL: http://millahoman.blogg.se/
Postat av: mathilda

tack för tipsen :D

2010-09-13 @ 17:44:01
URL: http://stylemathilda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0