14 år till salu

Tänkte tipsa om en hemsk, otäck och väldigt gripande bok. En bok man fastnar i, som man inte vill sluta läsa samtidigt som man inte vill veta. Tårar, rysningar och förståelse.

14 år till salu!
Detta är den sanna historien om 14-åringen Tessan, som lever ett liv som de flesta välanpassade svenska tonåringar: hon bor i radhus e en mellansvensk stad, harmonisk med mamma, pappa, storasyster och lillebror. I skolan går det bra och stunderna i stallet är många och lyckliga.
  Men någonting går snett, riktigt snett. Startskottet är en våldtäkt, och av alla är gärningsmannen den "hyggliga" killen i stallet. Tessan tiger, lider och självkänslan faller. När kompisen föreslår sexförsäljning via nätet för att tjäna snabba pengar, rycker hon bara på axlarna "varför inte? Värre kan det ju inte bli, eller?"
  Jo det kan det. Och Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring, bekräftelsesölande och ytterligare prostitution. Snart får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnytja henne. Syrrans ex-kille är en av de värsta. Tessan byter gymnasium och flyr långt ifrån hemstaden, men männen hittar henne.
  Ingen omkring henne märker vad som pågår. Finns det inget slut?




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0