Dålig uppdatering

I helgen har jag varit för upptagen för att blogga! Jessica har varit här nere och så har jag bara försökt att kurera mig från halsont och en rinnande näsa för att vara frisk idag!

Nu sitter jag på bussen och är pirrig! Gick upp alldeles för tidigt också, för att sitta i soffan och kolla på tv på morgonen är inget för mig, blir bara tröttare tråkigt nog.. Med med kaffe och redbull hoppas jag att jag klarar av denna dag hur bra som helst :)


Den eviga väntan

Såg nu att inlägget jag gjorde igår publicerades.. Aja :)

Nu håller jag på att fixa iordning både mig och hemmet, för snart ska jag åka ner till terminalen och möta upp min efterlängtade vän Jessica! Vi ska ta en lunch på stan, undra vart det blir? Haha dum fråga kanske!

Det bästa av allt är att jag får behålla henne hos mig heeela helgen :D så mycket att prata om!

Nu:dubbeldos c-vitamin o fixa färdigt. Vad fasen ska jag ha på mig?


Myskväll

Nu inväntar jag min karl!

Idag står han för matlagningen, pasta med kyckling och något med spenat. Ska bli väldigt spännande:)

Sen ska jag flirta lite, övningsköra till focus och hämta ut lite paket! Spännande, Kanske kommer bild sen, :) och ikväll ska vi kolla på nya american pie och bara mysa!

Nu:dubbel dos med C-vitamin! Känner mig inte helt hundra..


WAAAAH

Jag fick jobbet!
 
Just nu är jag så otroligt jäkla glad! Pang bom så kom det äntligen till mig med. Och så fort det gick - igår fick jag numret, blev kallad på intervju idag och på måndag börjar jag jobba, unbeliveble!
 
Samtidigt sitter jag och har en liten klump i magen. Jag blev varnad för att gubbarna kan vara lite väl "elaka" och har näsan upp i vädret. Men bara jag är trevlig och positiv så borde det inte vara några problem?
 
Svävar på moln för tillfället, trodde helt ärligt inte att jag skulle kunna ha den här turen. Det har jag Martin att tacka för!
 
Hur fasen ska jag hitta?? haha
 


 

On my way!

Pirr i magen, håll tummarna för mig!


Crazy mAn

Kan inte sova. Blir galen! Behöver all sömn jag kan få..


Happy!

Samtalet gick över förväntan! Imorgon halv tio-tio ska jag på intervju på Sahlgrenska! Spännande men samtidigt lite skrämmande, det är ju så stort! Nu får ni hålla tummarna för mig imorgon, pirrig tjej!

Nu är första maskinerna i! Ska kolla färdigt på ensam mamma söker och ta en dusch sen till tvättstugan - sen blir det en kopp hos grannen. Det går bra nu känner jag, intervju och ny vänskap på samma dag. Jag överraskar mig själv :)

Vart tog sommaren vägen?


Dag 8!

Morgonen började helt underbart - morgonpromenad med buskorven och vägning. Jag är mäkta imponerad och hur glad som helst! På 8 dagar visar vågen -3,4. Nu är det bara 2,5 kilo kvar tills mitt första delmål och belöning. Jag har klutat ut att min belöning blir att få lägga en beställning - på vad är än så länge hemligt :)

Idag ska jag ta tag i allt här hemma, har tvättstuga vid 14 o innan dess ska jag diska och städa iordning tänkte jag.

Jag har också ett samtal att ringa, som kan leda till jobb!!!! Håller ni tummarna?

Jag bifogar en rolig bild som min syster skickade till mig igår, tänk o stöta på denna i affären? Haha


Kvalitetstid

Lite paradisehotel innan Martin åker igen!


Bus

Full fart och bus med Rufus, den stora. Väldigt läskig i början, lilla Plexi sprang ända hem till porten, sötepöte! Tintin satt mest och kelade med mig och kollade på, hur go som helst!

Skulle jag få välja en hund till skulle det faktiskt bli Tintin. Han är en japansk pudel och har en mycket sorglig historia bakom sig.. I Japan säljer man hundar i djuraffärer, där får dem knappt mat för att dom inte ska växa, för då vill ju ingen köpa dom påstår dem. De får ingen kärlek och lever i en bur.. Rena rama djurplågeriet. Efter alla omständigheter så är Tintin en väldigt trevlig och social hund, och så söt så jag vill adoptera honom!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1316865/images/2012/pic_504dee80e087c370166dc4bf.jpg" class="image">


Lunch

Räk-skink-tonfisk-fetaostsallad! Nu ska det bara räknas kalorier :)


Viktresan!

Det jag tycker är tråkigt med att blogga från datorn är att jag aldrig lägger in bilder här, så oftast blir det inlägg utan bild..
 
Idag är det måndag igen! Idag ska jag börja väga allt jag stoppar i munnen. Men inte gå in för hårt på att följa kaloriplanen till punkt och pricka. Äter jag 100 kalorier för mycket så är det strunt samma :) Är jag för hård så kommer jag tröttna direkt istället. Det får ta lite tid helt enkelt.
 
Jag tänkte skriva lite om hur jag ska gå till väga, hur min plan är och mitt första mål.
 
  • Hur?
    Jag har det så bra att min syster är väldigt duktig på det här med kalorier. Så hon har räknat ut hur mycket kalorier jag ska äta på en dag. Jag har valt att lägga mig ca 500 kalorier under min egentliga summa. Så jag satsar på att äta runt 1500 kalorier på en dag. Jag ger det här sättet ett ärligt försök nu, för det är ju i princip det här alla dieter går ut på. Kalorier. Skulle det inte fungera så är jag sugen på att testa på lchf, men jag hoppas att jag ska klara det med det här :)
  • Min plan!
    Jag räknade ut via en app att det skulle ta mig ca 23 veckor att gå ner till min första målvikt. Den appen räknade på att jag skulle äta mer kalorier än vad jag kommer göra till en början, så jag hoppas att det kan gå ännu fortare. Mitt "problem" är att jag måste se snabba resultat i början, annars tröttnar jag. Men magsäcken har börjat minska så det kommer fungera utmärkt!
  • Mitt första mål!
    Mitt första mål har jag 3,4 kilo kvar till. Sen kommer jag ha var femte kilo som mål. Så vid varje 5 kilo jag går ner så får jag unna mig något. Kanske en ansiktsbehandling? Vad det blir kommer jag på under tiden :) Jag har ett ungefärligt tal jag skulle vilja gå ner till, men jag kanske är nöjd 10 kilo innan det? Då kommer jag självklart stanna där. Mitt mål är inte heller att bli smal! Mycket viktigt. Mitt mål är att trivas i min egen kropp, bli hälsosammare, friskare, sundare, piggare och framförallt få ett aktivare liv med regelbunden träning!

 

Där är min plan! Jag har gett mig fan på det här nu, och jag vet att jag kommer tycka det är skitjobbigt vissa dagar. Men jag klarade en pulverdiet på fem veckor, då borde jag klara det här - jag får ju äta! Det jag tycker är viktigt, och nästan en plikt från min sida, är att delge mina vänner och bekanta denna information. Det gör det lättare för mig att få hjälp istället för att bli frestad. Så jag hoppas det här kommer hjälpa mig om att bli påmind när det är kämpigt :)

 

 


Shake on me

Dålig uppdatering, förlåt.

Igår åt jag denna smarriga sallad till lunch, himla gott med sallad! Jag syndade även lite och åt godis och jordnötsringar. Vad tycker jag om det? Helt okej! Man ska inte förbjuda sig att äta saker. Det funkar framförallt inte på mig, för då blir jag tvärtom och vill frossa. Knepigt..

Hur som helst, idag vaknade jag av att min fina hade gjort smoothie till mig, hur underbar är han inte?

Fram tills nu har vi kört en slappisförniddag med paradise hotelmaraton, underbart:) senare ska vi köra lite bil och sen ska jag ta mig an crosstrainern, mer kilon ska bort!


När löven faller av

Att vara ute och gå med Plexus i den här blåsten ger många skratt. Han har ju precis börjat lyfta på benet när han kissar och balansen är inte den bästa så när det blåser till så ramlar han mer eller mindre omkull. Sen allt jagande efter löven som virvlar fram, sötnos!

Nu längtar jag tills jag får hem hans kläder som jag beställt! Eller, kläder och kläder - en tjocktröja, ett regntäcke/jacka och en vinterjacka! Längtar sååå mycket, bilder kommer självklart. Så nu längtar jag efter vintern!

Som vanligt så fastnade jag vid nagelgrejerna idag efter frukost.. Bilder kommer sen!

Sep. 06, 2012

Sovrum


Knas

Nu blev det nog jättekonstigt. Plexus busade och sen hade inlägget helt plötsligt publicerats, haha. Kan heller inte se inläggen eftersom appen inte vill sammarbeta.. Så fortsättning följer imorgon ;)

Natti


Big love!

Nu ligger jag och väntar på att Martin ska komma hem.. Dröjer nog ett tag till dock. Måste bara uttala mig om hans träningstider, som idag. 21.30-22.50! Men hallå? Hänsyn till sömnen osv finns inte i den världen. Stackars baby..

Hur har då dag 4 gått? Åt fanders.. QQASqw


Plockiplock

Oh vad farligt det är att ha nagelgrejerna framme, har åter igen blivit sittandes! Kollar datorn, försöker härma, blir fel, göra om och göra rätt. Martin är nog inte lika glad.. Tar upp hela soffbordet, halva soffan och golvet vid fönstret, ooops!

Nu ska jag fixa ordning mig för natten, är heelt slut efter dagen! Tack och lov.

Bjuder på tre av designerna, inte helt nöjd. Måste bli säkrare på handen och lära mig använda rätt verktyg från början. Ha överseende med att det är nagellack!


Dag 4!

Imorse vägde jag mig, och gissa vad? - 2,5 kg sen i måndags!

Lycklig och jätteglad! Det är kul när man ser att det man kämpar med ger resultat. Jag sitter och funderar på hur jag ska göra idag med lunch. Innan af, på af eller efter af? Det är dessa små saker som är den stora utmaningen för mig, planeringen! Det är ju så lätt att gå in på donken o köpa en cheese, ellerhur? Planering är à och o!

Dagen till ära har jag även sminkat mig!


Nailart

Det här är vad jag sysslade med igår - gjorde mina naglar och målade upp mina nya glittergeler på paletter så det blir lättare att se vad som finns för kunderna. Är väldigt nöjd! Många användbara färger och vissa mindre användbara, men när det är ett paket så får man kanske räkna med det :)

Idag har jag suttit och gjort nailart, resultatet syns på bilden nedan. För att vara första gången är jag väldigt nöjd, man ska inte vara för kritisk mot sig själv! Övning ger färdighet :)

Om en halvtimme ska jag ner till stan, möte på arbetsförmedlingen.. Vi får se vad som händer sen, jag hoppas dom kan fixa något att göra till mig!

Skriver mer senare, ciiiaoooo


Mörkt

Har inte hunnit med alls mycket bloggning idag, skäms!

Jag fastnade helt i nagelverkstan' och så har vi kört bil. Första gången på vägarna i Göteborg. Scary!

Skriver mer om allt imorgon, det kommer även bilder. Telefoni har bara 3% kvar..


Lekstund

Det blev inte mycket till morgonpromenad idag! Efter ca 100 meter ser Plexus sina kompisar - Tintin och Ozzie. Vi släpte dom och en halvtimme senare hade dom sprungit och busat färdigt! Tror ni Plexi var sugen på att gå promenad efter? Helt slut och tungan hängande nästan ner till backen, gulle!

Vi tog bara svängen runt kvarteret, kom knappt in förrän Plexi somnade i soffan.

Vad händer idag?
Jag ska faktiskt fixa naglarna, vet dock inte hur så det är väl därför jag skjuter upp det.. vill göra något kul! Men det är så svårt på sig själv, tyvärr.. Får se vad det blir! Sen ska hela lägenheten städas och dammsugas, så det kanske kommer lite bilder senare, vi får se! Ska också hinna med att köra lite bil!

Kvällsgott

Finskålen fram, snackset i!


Svettig!

Tror aldrig jag kört så hårt någonsin när det gäller motion! 7.47 minuter och sen var jag helt slut!

Precis när jag klev av så kommer huden in IGEN! Tango som den heter, denna gång låg hon ner, försökte stå emot men det glansiga golvet fick henne att glida. SLUTA UTSÄTTA HUNDEN! Blir så jäkla förbannad, det skär i hjärtat.

Nu väntar en dusch, skönt!


Fy sjutton!!

Suget efter massor med mat, godis, chips - ja i princip allt, tränger sig på. Inte bara lite grann heller, ne vi öser på med allt vi har, haha!

Jag sitter och kollar på kristallengalan på kanal 5. Precis så delade Malou von Sivers och Jan Guillou ut ett pris till vinnaren av underhållningsprogrammet som fick flest röster. DÄR chockades jag, tappade nästan både hakan och ögonen. Vad har dem med sig? En hund! En liten chiuaua. Hur fan tänker dessa människor?

Ursäkta ordspråket nu, men såhär förbannad har jag inte varit på länge!! Stackars liten satt i famnen och skakade, och det förstår jag. Tänk allt detta ljus och ljudet ska vi inte tala om. När dom sedan brassar på med en rocklåt i slutet också. Djurplågeri.. Skulle jag kunnat hade jag hoppat in och hämtat hunden!

Tar några minuter på crosstrainern och avreagerar mig!

Slänger med en bild på vårt vardagsrumfönster, mest även för att poängtera hur hösten smyger sig på.. Blåst och rusk!


Dag 2!

Mer än halva dagen på mitt hälsosammare liv har flugit förbi nu.
 
Jag tycker det går förvånansvärt bra, inget sötsug och inget småätande. Dock är det väldigt svårt det här med att bara äta när jag är hungrig! och inte när man bara är sugen.. Speciellt när jag inte gör något speciellt om dagarna..
 
Träningen igår gick över förväntan! Jag hade tänkt köra mina 5x2 minuter på crosstrainern i högt tempo. Det slutade med 15 min utan stopp. Klapp på axeln! Så stolt. Jag struntade i styrkan för att inte gå ut för hårt i början, för då vet jag så väl att jag kommer tröttna efter en vecka.. Så jag hade tänkt mig ett styrkepass idag, men är riktigt sugen på att köra på crosstrainern. Är mäkta imponerad av mig själv och mina tankar ang träningen!
 
Nu ska jag bara försöka hålla detta, öka promenaderna med Plexus så kommer det nog gå som på en dans.Men innan det måste jag köpa mig en köksvåg! Väga, räkna och notera - min nya vardag!

Gröna skylten, fram!

Deadline - sök 8 jobb.

Nu efter att ha sökt tio jobb, klappar jag mig själv på axeln. Martin satte upp en deadline till mig: Innan vi ska börja övningsköra så ska jag ha sökt 8 jobb. Nu har mitt tillstånd äntligen kommit ner till Göteborg och jobben är sökta! Den här gången hoppas jag även på napp!

Kanske hinner en runda innan vi ska träna ikväll?

Banana

Jag sitter fortfarande i soffan, men ibland får man! Jag har fått frågan att lägga ut bilder på vår lägenhet och självklart! När det blir lite mer ordning:)

Till frukost - två ägg! Emma lärde mig att man bara ska äta när man är hungrig, så nu får bananen vänta tills mellanmålet:) men en kopp kaffe unnar jag mig nu till ensam mamma söker!


Myskväll

Efter god, egentligen för god för att vara måndagsmat, kör vi på en myskväll! Paradise hotell, nytränad och nyduschad med mina två grabbar! Kan det bli mycket bättre?

Plexus är förresten också nyduschad, helt frustrerad och försöker fortfarande för allt han kan bli torr, hehe sötepöte!


Fond

I lördags hade vi kräftskiva, så idag passar jag på att göra kräft och räkfond! Sist blev den supergod, hoppas på samma lycka denna gång :)

Snart kör jag igång med ett träningspass, blir crosstrainern och styrka genom min egen kropp. Kanoners :)


Jävla Max!

Först måste jag dela med mig av hur rolig Plexus kan vara. Han stod o skällde som en tok på dörren när brevbäraren kom, när det sedan damp ner en bibba med reklam så har jag nog aldrig sett en hund vända så fort men öronen bakåt och svansen mellan benen och sprungit så fort!

Påtal om reklam så är det roligt när man är hungrig, står och värmer sin varma koppen, att se ett reklamblad för Max!! Wiho... Men nu sitter jag i allafall och väntar på att min soppa ska svalna. Min favorit - jordgubb vanilj!

När Martin kommer hem ska vi storhandla och även se vad jag har för spännande att hämta ut.. Nyfiken!


Måndag, Ny dag. Ny vecka. Nya tag.

Söndagsångesten kröp på igår. När vi hade lagt oss låg jag och pladdrade om allt mellan himmel och jord. Stackars Martin som skulle upp och jobba imorse.. Men, det var väldigt skönt! Jag fick prata av mig och i och med det började jag tänka om, samla nya krafter och nu ska det ske!
 
Vad är det som ska ske tänker väl ni?
- Söka, söka, söka jobb!
- Åter igen ta upp mitt hälsosamma liv (ni kommer förövrigt få följa det till punkt och pricka här i bloggen, jag ser det som en extrasporre. Hur ska jag försöka lista ut under dagen!)
- Snart kan jag börja övningsköra med Martin.
- Bjuda in grannarna på fika.
- Börja ägna mer tid åt nail art och försöka bli duktig!
 
Framför allt ska jag ägna mig åt att gå ner i vikt! Det är ingen liten enkel resa jag ska börja, utan en resa som kommer hålla på i flera år framöver. Känslan inför det? Skräckblandad förtjusning. Men jag ska gå in i det här som tjuren i ringen och jag ska fasen komma ut som en vinnaren!
 
Nu ska jag ta mig ett mellanmål, jag äter på tok för sällan för att det här ska funka.. kör på en varma koppen tror jag. Har hittat en ny favorit :)
 
Senare kommer det mobilinlägg, tänkte att jag passar på med ett längre och berättar vad som är på tapeten just NU i mitt liv när jag ändå satt vid datan!
 
 
 
 

IKEA

Skön dag och bra väder för att gå på Ikea. Det var det inte bara vi som tänkte.. Helt proppfullt med folk!

Vi kom i alla fall hem med det vi skulle, och lite till.. Som vanligt! Heh

Nu är det byggtajm medans kaffet rinner ner, sen ska mina nya Gina koppar invigas :)


Sunday, sunday

Nu funkar mobilappen igen vilket gör det mycket lättare för mig att börja blogga igen! En bild säger mer än tusen ord..?
 
Vi startade dagen med en rejäl sovmorgon och sen ett avsnitt av paradise hotel, jag kände mig oerhört slö och kände för en rejäl vilodag utan några måsten.
 
Jag: älskling, kan vi inte bara skita i att vi behöver städa och fixa idag? Och bara låtsas att vi är jättebakis och ligga i soffan utan att få dåligt samvete?
Martin: okej

Svårövertalad? Haha, dock får jag väl ta skiten imorgon när han är och jobbar istället. Men det får det vara värt :)
 
Nu drar vi till IKEA och inhandlar lite nytt och kör även på en lunch där, more update soon.
 
Peace&love
Cornelia

RSS 2.0