Irriterad!

Jag är sååå irriterad på att bloggappen inte funkar, så idag ska jag snickra ihop ett mail till blogg.se ch fråga varför! då slipper jag i alla fall gå runt ovetande :)

Det är full fart här, och inte så mycket id över för att sitta vid datorn.. Vi har snart kommit iordning med allt, det är bara lite smågrejer kvar som måste fixas. Så det står på listan idag!

Fick en glad överraskning när jag gick ut med Plexus förut, mina garderobsdörrar är tillbaka! Omlackade från mesgrön/beige/gula till vita. Vi har även fått en burk med färg för att måla om hela garderoben, eller walk in closet som jag kallar det ( låter lite lyxigare!) Så snart blir det at börja måla - två byråer och hela garderoben!

Imorse började jag tänka på jobb, att det är så himlans tråkigt att bara gå hemma hela dagarna, inte ha några rutiner och ha oregelbunden sömn. Samtidigt satt jag ute på uteplatsen, gosade med Plexus och åt gröt, ägg och drack både kaffe och juice, som jag själv hade valt. Det var DÅ jag fick mig en tankeställare!

- Jag kan välja vad jag vill äta till frukost.
- Jag hade två sorters dryck
- Jag har ett fint hem
- Jag har haft råd att köpa mig en hund
- Jag kan välja om jag vill sitta inne eller ute
- Jag kan dra ner persienerna om jag inte vill ha sol.
- Jag kan ta på mig mer kläder om jag fryser.

Då upptäckte jag hur bra man faktiskt har det! Hur många är det inte som behöver lämna sitt "hus" (ett vindskydd) för att ge sig ut i farlig miljö för att hämta lite vatten? När jag fick denna tanke började jag njuta av min frukost på ett annat sätt. Och från och med nu, ska jag behålla denna tanke! Och så fort jag börjar gnälla över småsaker ska jag försöka påminna mig själv - för fyfan vad bra jag har det om man ger saker perspektiv!

Avslutar det här inlägget med att önska alla en jättebra dag!

Midsommarfirande!

Jag tror det är fler som har samma problem som jag - jag kan inte längre mobilblogga.. så därför har det inte blivit något inlägg nu på ett par dagar.
 
I torsdags åkte vi hem till Motala för att hämta lite mer saker, och även för att träffa mamma och pappa. Väl där passade jag även på att ta spruta.. Ajaj, jag höll på att få hjärnblödning tror jag! Att man kan vara så rädd för något som inte, egentligen, gör speciellt ont. Och så sitter man och vaxar benen? Haha, mä'rkligt.
 
På midsommarafton åkte vi vidare till Otterbäcken där det blev en del arbete för att sedan trampa bort till familjen (släkten) Hjalmarsson. Väl där blev det en del nubbar, god mat, lekar och många härliga skratt! Kvällen slutade med en löptur i spöregn, men vad gör man inte för att gå ner i vikt..? hehe.
 
Resten av helgen har bara ägnats åt arbete, mys och god mat. Tack till mina svärföräldrar ännu en gång för en trevlig helg :)
 

Helt lost i sin egen vardag

Jag kom precis på hur jobbigt det är att ha hantverkare hos sig..
- Jag kan inte gå runt i tex bh och trosor.
- Jag kan inte sola, för då måste jag gå i bikini om jag vill gå in.
- Allt, precis allt står i vardagsrummet. Så det som brukar vara fördelat på sovrum, hall och vardagsrum är nu på ca 15 kvadrat = kaos och stökigt!
- Vi måste ha galler så Plexus inte springer runmt överallt, och hur bra mår han av att bo i den här röran?
- Det är ingen idé att städa för det ser ändå lika stökigt ut.
- Jag kommer inte iordning med mina grejer


Känner mig ganska negativ? Men, det är i alla fall inte roligt någonstans. Det tråkigaste är nog att jag inte kommit iordning med mina grejer.. Det känns som allt står i standby just nu och att jag inte riktigt bor här än. Som tur är är ju allt över om några dagar :)

Vad händer idag?
Köket ska grovstädas och garderoben ska bli helt klar. Mitt i allt det så ska det tvättas klockan 2! Sen ska både jag och Martin packa för imorgon åker vi iväg för att fira midsommar :)


En försmak på sovrummet!

Duktigaste Plexus!

Idag har Plexus varit hos veterinären och fått en spruta, duktiga killen!

Har precis gjort iordning naglarna lite inför helgen, så nu återstår garderoben och att plocka bort allt från hallen.. Hu, aja bara sätta igång.


Oh, I swear to you

Hur gick alla planer idag för Cornelia?

- Af, check

- städa,  njjjaaaa. Har plockat iordning.

- Handla, check

Sen kom något mycket trevligt upp på tapeten, hehe passande ord. På onsdag kommer de äntligen och tapetserar om vårt sovrum :) som jag har längtat! Denna gång hoppas jag det blir bra gjort.. Det kommer även en mattläggare. De ska även lacka om ett par luckor och vi ska få vit färg och måla om garderoben. Det kommer kännas som en helt ny lägenhet sen, helt kanonbra känsla!

Så av den anledningen kunde det inte bli helstädning eftersom allt nu står i vardagsrummet.

Martin ligger och sover inför ett arbetspass och jag ska snart fortsätta laga en av hans favoriträtter, ibland kan även jag :)


Min lilla bebis som pytteliten ♥

Monday, monday

Hej å hå!

Efter en jobbig kväll med jobbiga besked så har äntligen måndagen kommit. Just den här måndagen gillar jag, för det känns som att det är idag allting kommer ske, idag som jag börjar mina resa genom livet. En nystart helt enkelt!

Snart ska vi sätta fart och första stoppet blir ner till arbetsförmedlingen för att skriva över mig till Göteborg från Motala. Sen kör vi på storhandling, planering, strostädning av lägenheten, försöka komma iordning med alla mina grejer ochg hänga upp och lägga in alla kläder som just nu bara ligger i en hög på golvet.. shame on me!

Med andra ord har jag väldigt mycket att stå i idag så det är nog dags att sätta igång,

havanis day!

Peace&love
Cornelia

Home sweet home

Äntligen hemma!

Känslan av att komma hem är ju alltid så underbar, hur bra man än haft det så är det alltid skönt att vara hemma. Varför är det så? Ska inte klaga, är ju riktigt härligt i alla fall :)

Efter myyycket kånkande och slitande har vi äntligen packat upp allting, väldigt skönt.

Men det blir ett snabbinlägg den här gången med, för nu ska vi iväg och handla, möta upp mamma och pappa och sedan hämta vår efterlängtade lilla bebis <3

Mer bilder kommer sen!

Peace&Love
Cornelia

T-land, here we come!

Nu lämnar vi snart Sverige för ett par dagar och njuter av varandra!:)

När jag är hemma igen blir det bilder på mitt nya hem och lite mer inlägg.

Ha dé gött som man skulle sagt här nere

Peace&love
Cornelia


On the road again

Hujja, lite upppackad men såå mycket kvar. Varför har man så mycket grejer?

Aja, nu håller vi på att packa igen, för ikväll åker vi iväg och spenderar Martins sista semesterdagar i Tyskland :)

Blev en snabb update, dags att fixa ordning resten.

Peace&love

Cornelia

Nystart!

Ja, jag fick en sån där knäpp idé som bara jag får.. Jag ska börja blogga igen! Varför? Bra fråga, jag tänkte nog mest på att ni som vill fortsätta följa mig även nu när jag flyttat ska få möjligheten. Så det är framförallt för mina vänner, familj och släktingars skull:)

Jag själv skulle tycka det var väldigt roligt att följa en väns liv genom en blogg, då är man ändå in the middle of the game så att säga:)

Jag tänkte börja med att skriva om Dagen med stort D - STUDENTEN! som var väldigt stor och speciell för mig :) när vet jag inte än, idag ska vi komma iordning med ALLA mina grejer. Det lär nog ta ett tag..

Nu är jag back on track för att skriva om hur det känns att kasta sig ut i vuxenlivet, till en stor stad där jag inte känner någon och framförallt om sambolivet och vår lille Plexus :)

Peace&love
Cornelia


RSS 2.0