Första riktiga skoldagen.

Hej alla glada, trötta, arga, ledsena! :)
Idag var som sagt första riktiga skoldagen, bara hår. We like it, eller hur girls?;D
Skoldagen började 10:25, jag var dock uppe redan vid sex och fixade, fortfarande lite nervös kanske? Väl på lektion fick vi häften om första biten och massa termer och sånt där vi måste kunna. Bisse va snäll och skrev ut på svenska eftersom att hela vår frisörbok är på engelska, och den är inte liten! Vi gick igenom lite och fick läxa, att lära oss omnm textur, struktur och siluett. Ser faktiskt fram emot läxan, har redan börjat lite smått. ( När jag var påväg hem ringde jag mamma och frågade om dom kunde möta mig med cykelnyckeln men dom var inte hemma, så klart. Jag gick hem, och hade ingen nyckel så jag fick sätta mig i solen lite, skönt det med. Sen blev jag så nyfiken och ville lära mig så jag satte mig redan då och läste på, duktigt för att vara mig må jag säga! )  Efter lunch fick vi våra dockhuvuden! Åh, det kändes hur kul som helst, som ett barn på julafton kan man nog jämnföra det med. Dock va håren lite äckliga på huvudena så vi fick schamponera vilket inte gjorde mig någonting! Så himla kul att komma igång, att börja använda händerna. Vi fönade även håret torrt och redde ut det, sedan var det bara in med dom i skåpet igen. Vi fick även en manlig docka med världens skägg, haha! Snart blir det börja klippa, hel form. Och jag behöver modeller!!!!!!!!  Hel form är en frisyr som är "rak", inte uppklippt utan jämn, håret från toppen av huvudet ska gå till samma punkt som resten av håret. Det är rätt svårt att förklara men allt hår ska mötas vid en punkt. Vill du vara modell? Kommentera då eller kontakta mig på telefon, bilddagboken eller facebook. :)

Här är en bild på mina verktyg, väskan och mig med saxhölstret på mig.
Väskan innehåller ; fyra olika kammar, sju olika borstar, en "borste" att ta bort lösa hårstrån med, saxhölster, sax, efilliersax, skärkniv + skärblad, sex st clips, modellbok och tre läroböcker, skulle även komma en till kam.

verktyg
(Klicka för större bild!)

Nu ska jag offra lite tid till spikmattan, behövs för både rygg och fötter känner jag! :)
Efter tänkta jag ge lite tid till "skönhet", tänkte göra en lösning för finnar/problemhy, köra lite skrubb mot poorer och sätta fötterna i fotbad, och sedan göra pedikyr. Denna kväll kommer bli underbar!
Kanske ska fixa ihop ett par bilder på "frisörjobb" jag gjort, har dock inte tagit bilder på alla, men några kan det nog bli :)

Enkelt och billigt för att motverka finnar;
3 dl vanligt kranvatten 
1½ dl havssalt.
Badda sedan på problemområden.
Har inte provat själv, men det sägs ska vara jättebra. En vän till mammas vän använde det i en och en halv vecka och hade inte en ända finne. Innan hade hon riktig problemhy.

Hårtips!

Godkväll!
När jag kom till Malin idag bjöds jag på mat, riktigt gott! En baconsås kan man nog säga med pasta till, tack för det! :)
Nu är jag iallafall hemma och har ätit kebabpizza för första gången i mitt liv, en egen då alltså. Dock blev jag mätt efter halva pizzan så det ligger en halv och väntar på mig imorgon, mumsigt!  Jag känner mig jättedålig på att använda kameran verkligen. Ni som är jättesugna på att se mina borstar, kammar saxar och övriga verktyg får vänta tills imorgon. Tänkte även ta med mig kameran till skolan och ta lite bilder när vi har hårpass så ni får se lite bilder på salongen och klasskamrater, alltid kul tycker jag! :D Imorgon ska vi börja med schamponering och sånt kul, Bisse sa att vi förmodligen får göra på varandra, vi skulle även tvätta dockornas hår så det är fräsht tills vi ska använda dom :)

Tänkte slänga upp lite småtips hur du får luggen att hålla hela dagen :)

# Börja med att styla luggen redan i duschen! Välj rätt schampo och balsam för din hårtyp, då kommer hårstråna lättare lägga sig så du vill ha dom. Kamma igenom håret och arbeta in en stylingprodukt som ger stadga till håret.

# Har du inte redan en bra fönborste är det bra att köpa! För platt hår fungerar en plattborste bra, för volym ger en rund borste bättre resultat.

# Om du vill ha en svepande lugg ska du kamma luggen åt det hållet du vill att den ska ligga medans den fortfarande är blöt. Föna den sedan torr i rätt riktning.

# Börja alltid med underhåret när du fönar. Ta små partier i taget så får du håret snyggare och en mer hållbar frisyr!

# Avsluta med silikondroppar i luggen. Silikondropparna binder samman hårstråna. Till sist behövs det hårspray som ger stadga och hållbarhet!

Hoppas någon med lugg har nytta av råden iallafall. Vet själv hur träligt det är när man fixar luggen på morgonen, sen när man kommer till skolan så är den helt tråkig och man vill bara sätta upp den.

Nu är det sovdags, visserligen börjar jag inte fören tjugo över tio imorgon, men lika bra att gå upp vid fem - halv sex som jag kommer göra resten av veckan redan nu! :)
Sov gottttt!

Love from Cornelia

Nollning

Hej!
Förlåt för dålig uppdatering, men vårt internet har inte funkat som det ska.. så jag har inte haft någon chans att uppdatera. Jag tänkte iallafall berätta om nollningen som var i fredags.
   Det började med att jag kom tjugo minuter senare än alla andra, jättekul! Men så blir det lätt när man måste hem och sen tillbaka. När jag kom iallafall blev jag uppmött av en trea och vi gick ner på någon gräsfält. Direkt fick jag en tshirt dom målade och skrev på, dom tuperade håret rikligt och sprayade med rosa färg i det. Vi fick även två rosa streck på varje kind och rosa läppstift. Det var hur trevligt som helst och vi körde lite lekar - stoppa ner huvudet i en hink med vatten och försöka få upp en sliskigt flipperdelfin utan händerna, inte alls det lättaste kan jag lova! ;D Efter hinken skulle vi vidare till ettfat med mjöl i botten, sen sockerbitar och sen sprutgrädde på toppen, självklart skulle vi ta upp sockerbiten med munnen. Det va lagom kladdigt i ansiktet sen och det såg ut ungefär som alla skulle raka sig! Haha. Vi fick även springa ut i gräset på någon kulle och sen rulla tillbaka i gräset, ska bara tillägga att regnat stog som spö i marken, vi var helt nerdränkta i vatten och våra fina tröjor och hår smetades ut, dock inte lika roligt. Sen körde vi jag har aldrig, måste bara nämna att 'anonym' va skönast, " Jag har aldrig haft sex " Folk drack, sedan hör man hur någon spottar ut drickan igen och brister  "Men det har jag ju inte"! Då utbrast hela klassen i skratt! Efter vi vart på fältet gick vi vidare i ösregnet in till stan där vi sjöng de sånger vi lärde oss på fältet. Vi blev även stannade av polisen, men inga problem där inte. :) Visselpipan hade stor betydelse för kvällen, när dom blåste en gång va det vi som fick sätta oss på knä och buga för treorna, vi fick även skriva att HV3FR var bäst. Två signaler var det vår sång på tur, vet inte om jag vågar skriva den här, så det får förbli en hemlighet. På tre visslingar skulle vi krypa runt och sjunga en låt om HVFR " HVFR vi är dom man älskar, vi är snyggastsexigast och bäst. Om alla skulle va som oss skulle hela livet va en fest, Ljunkan ljunkan ljunkan ljunkan ljunkan ljunkan ljunkan ljunkan ljunkan ljunkan ljunkan ljunkan ljuuuuunka," och om och om igen.  Melodin va " Heja bamse, starkast är vår bamse, han är lika snäll som han är stark ".  Det blev även många fler så snuttar, även fast vi va dygnsura, snyggast på stan (smink som rinner, hår som är slickat och blöta) så var vi tokglada! Det var en av dom bästa kvällarna i mitt liv, TACK HV1FR OCH HV3FR för en underbar kväll! Hoppas på en till nollning snart, utan regn och tråkigt väder!
  Igår va vi och firade Birgitta, GRATTIS igen!
Sedan blev det middag hos Axelsson's med kudd och trevligt sällskap, tacka för kvällen! '
   Nu ska jag nog lägga mig i solen lite, färgen är ju påväg bort! :/ Dagen till ära kommer
tillbringas med Malin! 

Pssst, hörde att en fågel viskade i mitt öra att bilder på mina verktyg kommer upp ikväll förhoppningsvis!

Loooove from C
  

Andra skoldagen

Förlåt förlåt förlåt för dålig uppdatering, jag lovade ju mig själv att hålla det.. Men jag har faktiskt en bra anledning - jag har inte haft tid! Har varit helt uppspelt med tanke på skolan, kan knappt fatta det än alltså, jag går på Ljunkan och utbildar mig till frisör? Det är helt sjukt! Får väl berätta om gårdagen till att börja med. :)
   Jag var ju ledig, så först åkte jag ner till min gamla skolan och hälsade på och det var så trevligt! Näst intill alla lös upp och tyckte det var jättekul att jag kom och hälsade på, vilket var uppskattat. Det blev prat hit och prat dit, till slut hade jag tydligen lovat att komma till skolan och berätta om min dröm, hur min högsta dröm verkligen bröt ner mitt liv totalt men hur det även byggdes upp igen när beslutet kom att min dröm var besannad. Det är så underbart, tror det är väldigt få som faktiskt delar denna känsla med mig, och endast dom kan veta hur det känns. Det är helt obeskrivligt! Jag blev även inbjuden på lunch av rektorn och det tackade jag inte nej till. Minnena att komma ner i den där matsalen. Allt bus vi hittat på, och alla dagarna vi suttit och varit sura för matten. Det välde över mig, och det kändes faktiskt underbart! Efter skolan gick jag upp till stan och skulle på det där mötet, det gick bra och verkar verkligen vara något för mig! Det verkar jätteroligt och lärorikt. Dock måste jag skriva ett personligt brev så man matchar med brukaren (brukare kallas den man är kontaktperson åt.) Annars kan det gå väldigt fel, men det ska jag försöka pussla ihop i helgen och skicka iväg så jag kan få en brukare som snabbt som möjligt!
   Idag var det andra dagen i skolan, först fotograferades vi av Bisse, enskillt och i grupp, kanske inte världens roligaste. Men man får tänka på att det är deras chans att lära sig namnen på de nya eleverna fortare. :) Efter fotografering så blev det sammarbetsövningar med flyg och stylist ettorna. Nyttigt var det nog för alla, pratet satte igång och det kändes bra.  Vi åt även i den stoooooora matsalen idag för första gången, den är sjukt stor och man känner sig iaktagen vart man än är, men som Bisse sa, man vänjer sig. Får verkligen hoppas det! Sen fick vi våra skåp, och satan så svårt det var att få upp dom i början! Det är skåp med kodlås, som på ett kassaskåp. Man vrider och vrider men till slut är man inne i skåpet iallafall. Synd om de tjejerna vars kod inte funkade bara..  Efter det tänkte ju jag (tidsoptimist) att jag skulle hinna till min buss på åtta minuter, dock gick den när jag hade ca 150m kvar, liiite retligt. Så jag gick en sväng till stan där jag mötte Emma. Dom blev nollade och va utklädda på stan och skulle leta reda på massa grejer, folk som skulle sjunga, en kondom, ett akut p-piller, en munk, en barnvagn, tuggummi osv.. jag bidrog i alla fall med tuggummi, haha! Nackdelen med att åka buss själv är att folk sätter sig brevid än.. idag kom det en man i fyrtioårsåldern och satte sig brevid mig, okej tänkte jag, det är väl inte så farligt? Nejnej, farligt blev det väl aldrig, men andedräkten var värre än från en hund som inte borstat tänderna under hela livet, han snarkade och stönade och oj oj oj. Jag ville bara försvinna!  När jag kom hem la jag mig i solen en stund, och gud så underbart med bra väder! Synd att det kom lagom till skolstarten bara.. som vanligt.

Nu måste jag sova, imorgon är det tvåor och treorna som ska ta hand om oss, Bisse skvallrade och sa att dom ville fixa våra hår. Dock vet man ju inte om dom ska vara snälla och göra något fint, eller om dom ska göra en frisyr man kommer skämmas över? Det återstår att se! :) På kvällen är det även nollning, eller "picknink" som det stog på lappen, dom skulle iallafall stå för klädsel stog det.. får väl se vad som hittas på.

Sov jättegott, ska försöka uppdatera så snart jag kan, blir nog ingenting imorgon tyvärr.

Love,  Cornelia

Godmorgon

Nu är det lite stressigt. Ska iväg till min gamla skola aldeles strax och hälsa på, vid kvart över ett blir det möte. Hoppas verkligen det går bra, håll tummarna! Förhoppningsvis ska jag sola med Malin efter det, sen blir det att åka hem, fota mina verktyg och lägga upp bilder i bloggen!

Blev en kort sammanfattning av dagen, :)

Love

Första dagen med HV1FR

Godkväll.
Hoppas er dag varit lika bra som min!

Idag var alltså första dagen i skolan, mamma och pappa skulle kolla lite på kök och badrum så dom skjutsade in mig. Madde hängde även på, slippa pendla är väl alltid skön, haha säger jag som inte åkt buss till skolan en ända gång än? Vi får väl se hur det slutar! ;) Väl vid skolan gick vi in till matsalen där det skulle vara upprop, usch så nervöst och pirrigt det var! Efter uppropet va det i alla fall dags för min klass, HV1FR, att gå till salongen. Där blev vi fotograferade med en lapp med våra namn på, en kort och snabb presentation gjordes av alla och det bästa sparar man ju alltid till sist, eller hur?  Vi fick våra verktyg! En hel väska med kammar, borstar, saxar, böcker, clips m.m. Imorgon kommer förmodligen bild! Och eftersom att vi hann med att få väskorna idag, så är vi lediga imorgon! Både positivt och negativt faktiskt.. vill bara börja sätta igång och lära mig! Även att få ha matte, svenska, engelska osv kommer vara kul första veckorna! Men ändå är det skönt att få en dag hemma och kolla igenom alla verktyg vi fick idag. Nu ska ni inte tro att vi FICK dom av skolan, eftersom att jag skriver så dumt. Vi får betala ett rabaterat pris på 2400kr för hela paketet, vilket kap!
   Imorgon ska jag faktiskt titta in på min gamla skola och hälsa på Berit framförallt, gud så mycket jag saknar människan! Efter skolan ska jag på, ja vad ska man kalla det, anställningsmöte som kontaktperson? Vi ska prata igenom lite vad som krävs av mig och vad som kommer behövas osv, sånt som är bra att veta. Sen skulle jag tänka igenom om det va något för mig. För tillfället hade dom ingen i behov av hjälp, men jag väntar gärna. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge som det sägs! :)

Måste bara skriva om en riktigt gullig sak.
Jag sa till min farmor att läsa min blogg om hon ville veta vad som hände i skolan och hur allting går. Sagt och gjort så gjorde hon det, så gulligt! :) Efter så ringde hon upp mig och gav mig beröm, det lät verkligen som om hon va stolt och jag blev så himla glad! Hon matade på med massa fina ord och sa att hon såg fram emot nästa hårtips. Så farmor, bara för dig så ska jag försöka fixa ihop något bra imorgon!

Love from Cornelia

HV1FR

Godmorgon!
Nu är jag utvilad och redo inför första skoldagen, som jag längtar! Är sjukt nervös, men det hör ju till? :) 
 
Gårdagen var riktigt lyckad, förutom feberfrossan som kom inne på skopunkten, usch! Men efter två panodil zap så va det bra igen. Vi åkte vidare till min skola (Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping) där det var öppet hur för eleverna vilket var väldigt lyckat. Mycket information och en inblick i hur man kommer jobba och hur skolan är, riktigt nyttigt! Lärarna var även jättetrevliga och välkomnade oss elever på ett bra sätt. :) Min mentor för det här året(?) är Bisse, ser fram emot de här åren!
Idag blir det samling i matsalen vid halv tolv för upprop, sen ska vi på rundvandring på skolan. Vi slutar ca halv tre och då får vi se hur det blir, tror jag åker hem då :)

Är så nervös så jag får inte ut något bra att skriva, känns som allting bara blir en stor röra!
Ha det jättebra idag iallafall.

schema

Det här är då mitt schema för våren.

Helt slut.

Hejsan hoppsan.
Idag blir det ingen uppdatering.. orkar inte.
Kan säga så mycket som att jag varit i full rulle sen nio imorse, behandling, in till Lkpg, få feberfrossa, in till Öppet hus på skolan, va där, vidare till ikea, äta mat, åka hem och nu kolla facebook, blogg och bilddagbokn som inte funkar.
Imorgon ska jag försöka uppdatera och ge er info om schemat, tider, hur det känns och hur det verkar.
Kika in vid elvatiden, då har jag förmodligen hunnit uppdatera!

Ha det så bra i skolan/jobbet/hemma imorgon, för det lär nog jag ha! :)
P&K, sleep tight

En varm känsla genom hela kroppen.

Det är saker som dessa som får mig att fortsätta kämpa. Som ger mig energi,
Det värmer så otroligt mycket, och jag kan inte säga mer än tack. Jag är helt tom på ord,
det är saker som dom här man kommer ihåg livet ut.
Tack Johanna! <3


Johanna


Har precis kollat upp schema för första året på Ljunkan och klasskamrater.  Bild på schemat kommer imorgon :)
Imorgon är det en fullproppad dag, först få Bowen terapi ( för er som inte vet är det klassat som en slags massage men istället för attgnugga och knåda gör man olika grepp som hjälper saker och ting till dess normala fas, bort från smärta så att säga. ) efter blir det direkt in till Linköping för att pappa ska på arbetsintervju, då får jag och mamma gå på stan sålänge, sen drar vi vidare till öppet hus på skolan :) I'm looking forward! Kul men jobbigt. Nu slår snart ögonen knut, så det är väl dags att sova. Sov gott och dröm sött.

Pusss

Ny design.

Tack så jättemycket till Lina för designen. Det blev jättebra! :)

När en dröm blir till verklighet.

Godmorgon på er, hoppas ni har sovit gott!
Nu ska jag försöka sammanfatta sju år i en text, och försöka med ord beskriva och berätta hur min högsta dröm bröt ner mitt liv totalt.

När jag var liten drömde jag om att bli astronaut, att sätta mig i rymdraketen och skjutas upp i rymden. Det var då mitt drömyrke, och jag höll fast vid det himlans länge. Men mellan tredje och fjärde klass ändrade jag uppfattning, jag började bli mer tjejig av mig. Jag började intressera mig av hår, smink, naglack osv, ja ni vet. Min mamma hade alltid klippt mig, så jag hade inte riktigt förstått den underbara känslan att komma in i en salong där det luktar shampo och stylingprodukter där man utlämnar sig själv till frisören och blir ompysslad och fin. När jag för första gången kom in till frisören, en tjej jag kände, så kände jag direkt  "det här är vad jag ska jobba med". Jag blev helt fashinerad och hjärnan ställde bara in sig på det. Sen dess har jag hållt fast vid det.

Det var nu först på högstadiet jag började förstå allvaret med skolan, att det var skolan som skulle styra min framtid. Att det var dom betygen som skulle bestämma om jag kom in där jag ville eller inte. Jag har alltid fått höra att det varit jätte höga betyg och kände att det skulle bli en omöjlighet. Jag har aldrig varit bäst i skolan, inte heller sämst. Jag har legat någonstans där mitt i mellan. I åttan började jag känna pressen rejält. Jag tog hem uppgifter, åkte till skolan även när jag var sjuk, och om jag inte orkade vara kvar eller inte orkade åka dit så åkte vi och hämtade skolböcker. Mitt mål var att komma in på frisörprogrammet! I nian kom alla nationellaprov, stora arbeten, uppsatser, vanliga prov och mycket läxor. Det var då min kropp sa ifrån, ungefär efter första terminen. Jag orkar inte gå till skolan, både hjärnan och kroppen skrek "vilaaaaaaaaaaa!" men jag gick ändå, till den dagen jag inte kunde ta mig ur sängen på morgonen. Det var hemskt! Jag hade ingen ork, ingen lust, inget tålamod. Ingenting fungerade. Efter en vecka tog jag mig modet att berätta för vår vikarie Kalle. Och för er som tänker - det kan väl inte vara så svårt att berätta att man mår dåligt? Jo, det var det faktiskt för mig. Jag har svårt att visa mig svag, jag vill klara allting själv, utan att be om hjälp. Jag är jävligt envis faktiskt, vilket har både sina för och nackdelar. Anyway, jag grät och grät och grät under den här perioden, jag trodde min dröm var helt utom synhåll för mig, allting kändes helt meningslöst och jag undrade 'varför lever jag ens'. När jag berättade för Kalle fick jag all hjälp jag kunde få, all creeds till honom, verkligen! Han hjälpte mig upp ur skiten, han hjälpte mig att se ljust igen. Han flyttade prov så jag max skulle ha ett per vecka, vilket var allt jag klarade av. Jag gick totalt in i väggen. Den 15 April vände allting. Det var dagen då det preliminära intagningsbeskedet kom till skolan. Jag kommer ihåg att jag inte fattade vart man skulle kolla, så jag kollade på mina poäng och det lägsta antagna. Då hade jag 215p och låg precis på gränsen, lägta intagna var 215. Okej tänkte jag, gick upp i kafeterian när Emma skickade ett meddelande där det stog " Cornelia, du vet att du kom in på Ljunkan va? :D:D:D:D:D:D:D:D " Då tänkte jag " hur vet hon det?" Sen kom hon upp och berättade, vi kramades och tårarna kom! Jag kunde inte hålla emot, glädjetårar är nog det bästa som finns! När tårarna slutade var jag tvungen att gå ner och kolla i pärmen, jag såg att det stod " du är preliminärt intagen till Hantverksprogrammet frisör på Ander Ljungstedts gymnasium. Då kom tårarna igen, och jag var tvungen att ringa hem. Det var en underbar känsla!  
Men när det var en månad kvar av skolan så kom ytterligare ett ras. Det var i sammband med miljödebatten och det blev verkligen för mycket igen. Då hade vi fått tillbaka vår ordinarie lärare, men jag orkade inte berätta allting om igen.. Jag mailade till Kalle och bad honom berätta för Erika hur det  låg till och vad som hade hänt. Snäll som han är så ringde han, och berättade precis hur det var. Senare på dagen fick jag ett samtal hem, det var min lärare och hon ringde verkligen och peppade mig och berättade för mig hur duktig jag var och hur nära jag var mitt mål - men ändå mådde jag inte bättre.. Hon sa iallafall att mina so och svenska betyg redan var säkrade så jag inte behövde göra debatten för deras skull. Men sen hade jag chansen att höja mig i NO. Jag tog det som det kom och förberedde mig inte mycket alls, jag tänkte "räcker det så räcker det, jag orkar inte anstränga mig mer nu". Jag gjorde debatten för no-läraren och blev grillad totalt. Jag tänkte att nu är det kört. Sen traskade skoldagarna på i bra takt och snart så stog vi där i kyrkan och fick våra slutbetyg. Jag öppnade och räknade ihop till 235p! En höjning på 20p på den nivån är inte dåligt för en termin. Sen kom sommarlovet och det var en evig väntan på intagningsbeskedet.  Den 1 Juli kom det, jag var på stranden med ett par vänner när mamma ringer och är överlycklig i telefonen, helt full av glädje. Jag frågade "vad är det mamma?" Då var det intagningsbeskedet som hade kommit. Jag fick en så himla konstig känsla i kroppen, visste inte om jag skulle skratta eller gråta, jag ville bara få veta! Mamma och pappa kom ner till Varamon med brevet iallfall och där stog jag och öppnade det.. spänningen var sjuk. Malin var med mig och stog även hon och väntade på att få veta. När jag öppnar kunde jag int sluta le, det var som om mina kinder hade fastnat. Mamma, pappa och Malin blev jäteglada för min skull och kramar och pussar kom från alla möjliga håll. Jag visste knappt vad som hände, för hela jag var uppe i himlen och svävade på rosa moln. Ända sen den dagen har jag längtat till skolan.
   Jag vill speciellt tacka alla som trott på mig, och som har ställt upp för mig. Det stödet jag känt från er är något jag aldrig kommer glömma. Ni som peppad mig, sagt åt mig att jag måste fortsätta, att inte ge upp. TACK!

Nu är det bara idag och imorgon kvar, sen är dagen här, dagen jag väntat på så länge.
Både läskigt, spännande och roligt ska det bli, jag hoppas iallafall att det kommer gå bra!

Love

Hårtips!

Jag lovade ett skönhetstips och här kommer det. Ett (eller fler) tips för hur du får ditt hår att hålla sig fräsht längre tid.
I regel ska man ju tvätta håret var tredje dag, men vem följer det? Hur många är det inte som duschar varje dag och utsätter håret för dagligt slitage? Och jo, det är sant, allting sliter på håret, även när vi borstar det. Testa, testa, testa och se om det här är något tips för just dig!

# Gör det till en vana att alltid sätta upp håret i en hög hästsvans när du ska sova. ( Knut sliter otroligt på håret. )
Vad händer? Jo, det sparar på håret. Istället för att hela håret ska slitas när vi ligger och vrider oss i sängen är det underhåret som får ta mest stryk. Dessutom har håret även fått en otrolig volym på morgonen.

# Tvätta inte håret för ofta.
Varför? För att man då tvättar bort hårets natuliga fett som skyddar hårstråna från slitage. Som sagt är det var tredje dag som är tumregeln för hårtvätt.
Om man har en dålig hårdag? Sätt upp håret på ett eller annat sätt och använd torrshampo! 
( Torrshampo är någonting jag verkligen rekomenderar. Det funkar, är praktiskt och inte allt för dyrt. Jag kör med Lee Stafford's torrshampo. Kostar 80 kr på Kicks. Hur använder man torrshampo? Man sprayar på den yta man tycker ser/känns fettig sedan gnuggar man. Och det är bara att gnugga gnugga o gnugga.  Torrshampot suger upp fettet från hårstråna och tar där med "bort" det feta. Ett plus är att man får fantastisk volym av gnugget, löskamma bara lite på de översta hårstråna så har du en riktigt nice frisyr för dagen. Dock kan man inte använda torrshampo för många gånger mellan tvättarna. Mitt tips; PROVA! Det har funnits små flaskor för 25kr, vet inte om dom finns kvar. )

# Fett och platt hår utan torrshampo i närheten?  Ta lite kalkpulver och lägg i hårbotten, massera försiktigt in det. Det har samma effekt som torrshampo, suger upp fett och kommer förmodligen också attbidra med lite volym.

# Efter en lång dag kan håret lätt bli trist och tråkigt. Ta några droppar vatten på fingertopparna och massera lätt din hårbotten.
Varför? Vattnet återaktiverar stylingprodukterna du använde på morgonen, speciellt om du har haft moussei håret.

# Istället för att tvätta håret varje dag kan du prova med att bara blöta det i duschen när du duschar. Tillsätt sedan någon form av leave in-balsam eller silkesdroppar och sätt upp håret i en knut. Låt håret självtorka eller föna det på svag värme tills håret känns torrt. Släpp där efter ut knuten och du har fixat en otroligt fint svall!

#  Spara en tvättdag?
Lär dig att variera frisyren- flätor (inbakad, utbakad, fiskben osv.), olika hästsvansar eller en snygg uppsättning. Hårets fett går "trolla bort" genom en ny frisyr, Dessutom får man ju en helt ny look på köpet, bra va?

Det blev ett par hårtips.
Lämna gärna en kommentar om det funkar/inte funkar och om det är värt att sitta och skriva ner tips till er. :)

Nu ska jag krypa ner i soffan och kolla på någon 3D-film som mamma köpte i Ullared. Sitter här och har feber, så typiskt nu när skolan snart börjar! Jag som längtar så jag snart går sönder. Imorgon ska jag ta mig tid till att skriva ner hur stor dröm det är för mig och hur jag kommit dit jag är med både fram och motgångar. Kika gärna in då :)
Ha en riktigt bra kväll!

Psst, inom snar framtid kommer ny design att uppdateras.

Love


It starts right here.

Välkommen! :)
Jag tog beslutet och skaffade mig ÅTERIGEN en blogg. Den här gången ska den fungera eftersom jag kommer ha en röd tråd - nämligen skolan, min dröm, vad som händer, mina dagar och tips. Kul va?:) Jag ser fram emot att skriva av mig i bloggen, berätta om allt kul som händer och lite tråkigheter såklart, men det hör ju till.

Tänkte bara slänga in ett första inlägg, måste packa upp allt jag köpte igår, lappa av det och hitta plats i garderoben! Har laddat upp rejält med kläder inför skolstarten, bilder kommer senare.

Njut av livet, pusss


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0